Frigående höns utomhus 

Dessa hönor går helt fritt i stallet och har möjlighet att gå ut, varje dag året om. Varje höna som hålls frigående utomhus ska ha tillgång till fyra kvadratmeter utomhusyta i en rasthage. Här kan de sprätta, sandbada, leta mask och beta gräs.  

Frigående höns utomhus går fritt inne i stallet. De har även möjlighet att gå ut, varje dag året om.
 

Olika inredning

I stall för frigående höns används många olika typer av inredning, det skiljer inget mellan Frigående inomhus och Frigående utomhus.  Stallinredningen kan ha flera olika våningsplan så att hönorna kan röra sig i höjdled. De kan välja att vara på golvet för att "sprätta och bada" eller söka vila lite högre upp. Hönorna har tillgång till särskilda reden där de går in när det är dags att värpa ägg.


Illustrationer: Lars Ahlberg
Text: Sven Secher
 

Läs mer om...

>> Ekologisk produktion
>> Frigående höns inomhus
>> Inredda burar
>> Märkning av ägg 

  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster