4

Jordgubbs- och basilikarulltårta

  • 3 st svenska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl grädde
  • Fyllning:
  • 2 l färska jordgubbar
  • 3 msk florsocker
  • 1 knippe basilika, fint strimlad
Mosa ihop alla ingredienserna till fyllningen med en gaffel. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner bakpulver, mjöl och grädde försiktigt till en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Grädda kakan mitt i ugnen, 250°C i 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop. Låt rulltårtan svalna innan den skärs upp.

Foto: Lipkin
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster