Äggets Dag

Den andra fredagen i oktober är det Äggets dag vilket firas over hela världen. Näringsmässigt är ägg bland det nyttigaste du kan äta och det går att använda på så otroligt många sätt i matlagning och bakning. Så visst är detta fantastiska livsmedel värt att fira lite extra. Hur ska man fira då?

Vi föreslår att du laddar kylen full med ägg och lagar något riktigt gott. Vad sägs om att börja dagen med en god äggfrukost? Kanske äggwrap till lunch eller getost-frittata med ruccola och lufttorkad skinka? Avrunda med hemgjord vaniljglass. Här på Svenska Äggs hemsida hittar du massor av goda äggrecept. Hoppas du får en god och trevlig Äggets dag! Vi tar gärna emot berättelser och bilder på hur just ni firar äggets dag. Dela gärna med er på vår Facebooksida

Lite kuriosa om Äggets dag.
Äggets dag, eller World Egg Day som dom säger utrikes, instiftades redan 1996 och firas i många länder runt om i världen. I Ungern anordnas till exempel äggfestival med musik och konstutställning. I Kina har man haft äggkarneval och i Nederländerna har skolbarn skapat konst med ägg.

Vill du veta mer om vad som händer på World Egg Day runt om i världen kan du kika in på thinkegg.com

World Egg Day

  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster