4

Galette med ägg och spenat av @gazpachocatering

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • Salt & peppar
  • Fyllning:
  • 1 paket fryst stuvad spenat
  • 4 ägg
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 näve färskriven parmesan

Häll mjöl i en bunke och tillsätt salt, ägg och vatten. Blanda ordentligt, helst i matberedare. Låt vila i 2 timmar.

Vispa upp smeten igen så den är krämig & fin. Smält matfett i en stekpanna och tillsätt en skopa smet, ca 1 dl beroende på hur stor stekpanna du har och vicka på pannan tills smeten runnit ut till kanterna. Grädda på medelhög värme tills smeten stelnat, blivit porig och fått en gyllenbrun färg och vänd sedan.

Lägg på galetten i en ugnsfast form. Lägg på skinka, spenat och knäck över ett ägg. Strö över ost och dra några varv med en svartpepparkvarn. Vik in kanterna. Grädda i 200 grader tills ägget är som du vill ha det!

Kommentar från @gazpachocatering

Jag älskar denna rätt för den är så perfekt i sina smaker, vacker att se på och dessutom både gluten- & laktosfri! Kan varieras i det oändliga efter tycke & smak. En färgklick fylld med härliga smaker!

  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster