4

Varm svampsallad med hasselnötter, picklad jordärtskocka och stekt ägg

Ingredienser

300 g blandad svamp,skuren i bitar

½ gul lök, finhackad

4 ägg

50 g rucola

50 g (ca ½ dl) rostade hassel-   nötter, hackade

olivolja och salt

Citron- och salviadressing

1 citron, finrivet skal och 2 msk juice

½ dl olivolja

2 msk strimlad salvia

salt

Råpicklad jordärtskocka

300 g jordärtskocka, tunnhyvlad 1 dl ättika

1 dl strösocker

2 dl vatten

Salt

Gör så här:

Koka upp ättika, socker och vatten med en nypa salt. Kyl ner lagen och lägg ner jordärt-skockan. Låt marinera i minst 30 minuter. Häll av lagen före servering.

Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt.

Stek svampen i olja några minuter till fin brynt färg. Tillsätt löken och stek vidare i en minut. Stek äggen sunny side up i olja på medelhög temperatur. Fördela rucolan på fyra tallrikar och toppa med svampen och äggen. Ringla över dressingen, strö över hasselnötterna och lägg på jordärtskockan.

Recept: Varm svampsallad
 
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster