4

Bakat ägg i bön- och chorizoragu med fårost och mynta

Ingredienser

150 g rå chorizo, tärnad

1 röd paprika, tärnad

½ gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

500 g krossade tomater

2 msk balsamvinäger

2 krm chiliflakes

1 tsk malen spiskummin

250 g kokta vita bönor

4 ägg

olivolja och salt

Till servering

150 g får- eller fetaost

2 msk finstrimlad mynta

 

Gör så här:

Värm ugnen till 170°. Fräs chorizo, paprika, lök och vitlök i olivolja, ett par minuter på medel-hög temperatur. Häll på tomater, vinäger och kryddor. Koka i cirka 10 minuter och tillsätt därefter bönorna och blanda runt.

Häll upp ragun i en ugnsfast form eller stekpanna. Knäck ner äggen och ugnsbaka cirka 15 minuter tills äggen stannat.

Smula över osten och strö över myntan.

Recept: Bakad ägg
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster