4

Pasta "äggonara"

Ingredienser

400 g torkad spaghetti
1 vitlöksklyfta, finhackad
4 ägg
150 g parmesanost (alternativt präst- eller västerbottensost), finriven
300 g gröna ärter
4 äggulor
olivolja, salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka spagettin al dente, enligt anvisning på förpackningen.
Värm en stekpanna med olivolja till hög tempe-ratur. Häll ner spaghettin och äggen och stek 
i ett par minuter. Tillsätt osten och ärterna och rör runt ordentligt. Späd med ett par matske-dar vatten om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp spaghettin i fyra djupa tallrikar och toppa med äggulorna.
 
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster