8-12

Päronpaj med vitchoklad och hallon

Ingredienser

3 inkokta päron, urkärnade och skurna i fyra bitar vardera


Pajdeg
100 g smör
3 3/4 dl (225 g) vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
½ tsk bakpulver
1 ägg
1 krm salt

Söt äggstanning
3 dl vispgrädde
1 ½ dl (45 g) strösocker
3 ägg
¼ citron, finrivet skal
1 krm salt
Till servering
hallon
vit choklad
 

Beskrivning

Värm ugnen till 200°. 
Lägg alla ingredienser till paj-skalet i en matberedare.
Mixa snabbt ihop till en deg.
Klä en pajform med degen och nagga med en gaffel. Låt vila i frysen cirka 30 minuter (förhindrar att degen glider ner vid förgräddning).

Förgrädda pajskalet i cirka15 minuter.

Vispa samman ingredienserna till äggstanningen. Placera päronen i pajskalet och häll på stanningen. Grädda pajen på 150° i cirka 30 minuter tills fyllningen stannat. Låt pajen svalna.
Toppa pajen med färska hallon och riv över lite vit choklad.

Recept: Päronpaj med vitchoklad och hallon
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster