7

Pavlova med färska bär, vaniljkräm och pistage

Ingredienser

100 g (ca 3 st) äggvita

200 g (ca 2 dl) strösocker

½ tsk pressad citron

Vaniljkräm

1 dl vaniljkräm

½ dl vispgrädde

Till servering

jordgubbar

hallon

blåbär

pistagenötter, hackade

Beskrivning

Värm ugnen till 100°.

Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ den i ett varmt vattenbad. Vispa sedan marängen över vattenbadet tills den är 60°. Sätt den då i köksassistenten och vispa tills du har en sval, glansig och fast maräng. Klicka ut marängen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Grädda marängerna i 60 minuter och låt de sedan stå kvar på eftervärmen – sätt en sked i ugnsöppningen så det kommer in luft.

Blanda vaniljkrämen och vispgrädden och vispa till en fin luftig vaniljkräm.

Skär av toppen eller krossa toppen på pavlovorna. Fyll dem med vaniljkräm, bär och pistagenötter.

Recept: Pavlova med färska bär
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster