Picklade ägg med grön topping
Picklade ägg med topping
6 portioner

Ingredienser

Picklade ägg

6 hårdkokta ägg

4 dl rödbetsjuice

½ dl strösocker

1 dl vitvinsvinäger

1 tsk salt

Grön topping

250 g frysta gröna ärtor

0,5 dl olivolja

1 msk citronsaft

1 klyfta vitlök

0,5 dl vatten

0,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

Krasse till garnering

 

Gör så här

Picklade ägg 

  1. Koka upp rödbetsjuice, socker, vitvinsvinäger och salt.
  2. Låt svalna.
  3. Skala de nykokta äggen, lägg i en skål och slå på rödbetslagen så det täcker.
  4. Låt stå över natten.

 

Grön topping

  1. Koka upp ärtor i lite vatten, låt koka någon minut och kyl sedan av.
  2. Mixa ärtor, olivolja, citronsaft, vitlök och vatten med mixerstav.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Dela äggen i halvor.
  5. Lägg upp ärtröran på de picklade äggen – toppa med lite krasse.