RECEPT & MATLAGNING

Har du ägg hemma är det alltid lätt att svänga ihop en maträtt, ett mellanmål eller en macka. Här hittar du recept med kökets kanske viktigaste råvara: svenska ägg.
Ägget är lite av en doldis – men ändå en klart lysande stjärna i köket. I bakning och maträtter kanske ägget inte syns, men det bidrar med god smak och goda matlagningsegenskaper. I andra fall får ägget spela själva huvudrollen och glänsa med sunny side up, som till exempel på en smörgås eller en brunch. Ägg passar till dygnets alla måltider – frukost, lunch, middag och mellanmål.

Små Västerbottenpajer med löjrom

Kökets viktigaste råvara:
Recept med svenska ägg

Recepten ovan finns även samlade i en receptbroschyr. Recepten är framtagna av kocken och matinspiratören Mattias ”Fredagskocken” Larsson. Här hittar du recept på maträtter med ägg – som passar till frukost eller brunch, middag och efterrätt. (20 sidor)

Tips! Lagar du mat efter recept så brukar de vara skrivna efter medelstorlek på ägg, alltså 53-63 gram eller ett Medium-ägg.

Tips på andra äggrätter

Skotska ägg, förlorade ägg eller en proteinrik äggsmoothie? Ägg kan användas i många maträtter och till dagens alla måltider. Här är några ytterligare tips på goda äggrätter.