Ugnsbakade ägg med lyxig topping
4 portioner

Ingredienser

4 msk vispgrädde

1 tsk fransk senap

4 ägg

1 rödlök

½ dl finskuren gräslök

½ dl smetana

50 g valfri rom eller tångkaviar

flingsalt och nymalen svartpeppar

smält smör till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Sätt in 4 små portionsformar i ugnen ca 5 minuter.
  3. Häll grädden i en liten skål. Rör ner fransk senap.
  4. Ta ut formarna. Pensla dem med smör.
  5. Knäck ett ägg i varje form.
  6. Fördela senapsgrädden ovanpå.
  7. Sätt in i mitten av ugnen 6–7 minuter.
    (Äggen ska fortfarande vara krämiga, så låt dem inte stå för länge i ugnen.)
  8. Skala, dela och finhacka rödlöken.
  9. Ta ut formarna, toppa med rödlök, gräslök, smetana och rom eller tångkaviar.
  10. Strö över flingsalt och peppar.