Varm svampsallad med hasselnötter, picklad jordärtskocka och stekt ägg
Varm svampsallad med hasselnötter, picklad jordärtskocka och stekt ägg
4 portioner

Ingredienser

300 g blandad svamp,skuren i bitar
½ gul lök, finhackad
4 ägg
50 g rucola
50 g (ca ½ dl) rostade hasselnötter, hackade
olivolja och salt

Citron- och salviadressing
1 citron, finrivet skal och 2 msk juice
½ dl olivolja
2 msk strimlad salvia
salt

Råpicklad jordärtskocka
300 g jordärtskocka, tunnhyvlad 1 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
Salt

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten med en nypa salt.
  2. Kyl ner lagen och lägg ner jordärt-skockan.
  3. Låt marinera i minst 30 minuter.
  4. Häll av lagen före servering.
  5. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt.
  6. Stek svampen i olja några minuter till fin brynt färg.
  7. Tillsätt löken och stek vidare i en minut.
  8. Stek äggen sunny side up i olja på medelhög temperatur.
  9. Fördela rucolan på fyra tallrikar och toppa med svampen och äggen.
  10. Ringla över dressingen, strö över hasselnötterna och lägg på jordärtskockan.